Neden hedefimiz yok? Neden Yeterince Motive Olamıyoruz?

Mart 21, 2021 0 Comments A+ a-

 İnsanlarımızın çoğu bu amaçsızlıklarından mutsuz bile değil. Herkes hayatının merkezine para kazanmayı koymuş durumda. Amaç sadece para kazanmak. Çoğumuz aylık belli bir miktarın üstüne çıkınca seviniyoruz. Daha fazlası için uğraşıyoruz ama tek  amacımız para kazanmak. Bu noktada yanlış yaptığımızı düşünüyorum. Türk milleti olarak çalışmanın gayretin anlamını unuttuk. Sebatimizi kaybettik. Bakıyorum başka milletlerden insanlar çok güzel çalışıyor. Ne iş yaparsa yapsın değer vererek aşkla yapıyor. Halinden tabi şikayetçi olanları da var ama zevkle yaşıyor ve anlarının kıymetini biliyorlar. Hayattaki en önemli şeyin zaman olduğunun farkındalar.  Peki biz neyimizi kaybettik te öyle olamıyoruz?

 Bizi Türk-Müslüman yapan duygularımızı kaybettik. Fedakarlığımızı, empati yapmayı, sadece kendimize odaklanmayı, insanlar ne der den ziyade Allah ne deri unuttuk. Gerçekten müslümanım diyorsan bilimde ilimde en ileride senin olman lazım. Hiç bir kalbi kırmaman lazım. Sürekli empati halinde olman lazım. Yani güzel bir çalışma ortamı kurman için önce insani özelliklerini geliştirmen gerekiyor. Öncelikle sağlam bir inanç lazım. Sorgulayarak, araştırarak ailenden görme bir şekilde değil, sağlam bir temel ile İslam'ı öğrenip yaşamak lazım. Bunları yaparsak zaten bize İslam'ın önerdiği hayat düzeni her başarıyı getirecektir. 



Hedeflerimizi bence iki ana gruba ayırmalıyız.

  1. Bu dünyada kaldığımız süre boyunca olmak istediğimiz yer ve yapacaklarımız.,
  2. Sonsuz hayatımızda nerede olmak istediğimiz.(asıl önemli olan).
Bu şekil bir gruplandırmadan sonra dünyada istediklerimizi sıralıyoruz. Örneğin şu okulu kazanacağım, şu işe girişeceğim, şurada yaşamak istiyorum, yeni bir şeyler keşfetmek istiyorum vb. Tüm bunları yaparken kesinlikle ayrıntılara dikkat etmeliyiz.(ayrıntılar derken bu konu hakkında başka bir yazı yazacağım.) En önemlisi sonsuz hayatımıza göre bir düzen oluşturmalıyız. Örneğin ben 00.00 da yatıp 06.00 kalkmaya çalışıyorum kalkınca ilk iş namaz görevim. Daha sonra sabah zihin açık olduğundan 30 dakika dil öğreniyorum. Sonrasında üniversite öğrencisi olduğum için derslere giriyorum. Yani her işimiz önce namazlara göre ayarlanmalı. Daha huzurlu bir şekilde hayatımıza başlamış oluyoruz. 

Hayatında değiştirmek istediklerine hemen şimdi başla. Sonraki zamana asla erteleme. Ertelemek her zaman daha ağır yükler getirir. Kesinlikle sevdiğin işleri yap. Parası yüksek veya rütbesi yüksek diye bir işe girme. Gerçekten insanlığa nasıl yararlı olurum nasıl insanları mutlu edebilirim şeklinde hedeflerin olsun. Geçiminizi tabi ki sağlayacaksın ama önceliğimiz ruhun huzuru. Maddiyat her zaman geçicidir. Bize kalacak olan ruhumuz. Buna odaklanmakta zorluk yaşıyorsan sonsuz hayatımızda yaşayacaklarımızı düşün merak duygunu canlı tut. İnsan merak ettiği sürece diri kalır. Allah'tan hepimiz için bol motivasyonlu, başarılı, insanlara faydalı bir hayat diliyorum. Sonsuzluk içinse inşAllah cennette buluşuruz sevgili okurum.