Uzay Uyanışı #1

Aralık 24, 2019 0 Comments A+ a-


  Şüphesiz gece ve gündüzün ard arda değişmesinde, Allah’ın göklerde ve yeryüzünde yarattığı şeylerde, Allah’a karşı gelmekten sakınan bir toplum için pek çok deliller vardır.”
Yunus Süresi / 6. Ayet (Diyanet İşleri Meali (Yeni))


    Uzay bilimi adına kendimizi geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Müslümanlar olarak diğer uluslardan geride kalmış durumdayız. Bize gönderilen kitabı düzgün anlayıp yorumlayarak, hayatımıza uygulayarak ve çokça çalışarak bunu başarabiliriz.



    Yakın zamanda ‘Elon Musk’ adında bu sıralar popüler bir bilim dâhisi uzay adına yeni yöntemler keşfetti. Belki de bu keşifler sayesinde Mars’a gidecekler önümüzdeki yıllarda. Peki bunları neden yapıyorlar. İşte tam orada ayetten bir bölüm “Allah’ın göklerde ve yeryüzünde yarattığı şeylerde Allah’a karşı gelmekten sakınan bir toplum için pek çok deliller vardır.” Yani Allah’ın gökte yarattığı şeylerde toplumu öne götürecek, hayatı tamamen değiştirecek bir şeyler olabilir. Onlar da bunun fazlasıyla farkında. Allah bize böyle bir bilgiyi veriyorsa biz neden hâla hayaller içinde uyuyuştayız? Müslümanlar olarak bilime ve geleceğe önderlik etmemiz gerekiyor. Bu bilinçle yaşayalım boş işleri bir kenara bırakalım ve gelin dünyayı değiştirelim. İçimizde o güç var yeter ki nereye bakıp yol alacağımızı bilelim….